Home
Ons vakantiehuis
Zwembad
onze omgeving
Prijs en service
auto
info en reserveren
Bonaire
bonaire boven water
bonaire onder water
in en rond het huis
Film onderwater
Links
Contact

 

Bonaire

Bonaire is een prachtig eiland met een heerlijk klimaat. Het hele jaar is de temperatuur tussen de 28 en 34 graden. Rond augustus valt de aangename caribische wind weg en is het echt heet. Rond november en december is het regenseizoen. Maar ondanks de soms hevige buien blijft de temperatuur aangenaam en voelt het meer als een warme douche.

Het eiland heeft een woeste schoonheid. De kunuku (buitengebied) wordt gekenmerkt door cactussen, ruige stenen en bergen. De route naar het Gotomeer (zoutwatermeer met flamingo's) is een schitterende weg langs door de zee uitgesleten grotten met prachtige vergezichten en uitzicht op de blauwgroene caribische zee. Op Bonaire zijn vele mooie vogels te bewonderen zoals flamingo's, kolibri's en lori's (parkieten). Verder wemelt het op het hele eiland van de hagedissen en als je goed oplet zie je regelmatig leguanen. In de Knuuk lopen kuddes geiten en enkele ezels los rond. Het nationaalpark Slagbaai bezoeken is een avontuur die men het beste met een 4 x 4 voertuig kan afleggen en waar men de hele dag voor moet uittrekken. Neem eten,drinken en je snorkelspullen mee !

Het is een eiland voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Er zijn geen discotheken, maar wel vele gezellige eettenten en kroegjes. Het is leuk om door het centrum met zijn vele souvenirshopjes te wandelen en van tijd tot tijd is er een markt.

Maar het mooiste van Bonaire is natuurlijk de zee. De temperatuur van het water is het hele jaar aangenaam en de turkoise zee ziet er zeer verleidelijk uit. Overal zijn kleine privestrandjes te vinden, maar die moet je wel zoeken. Op veel plaatsen is de zee minder toegankelijk door de vele rotsen, die natuurlijk wel weer schitterend zijn om te snorkelen. Bonaire is Divers Paradise en overal kan men zo de zee inlopen om de diepte in te duiken. Langs de hele westkust zijn wel 50 duik en snorkelplaatsen.

Onder water gaat er een nieuwe wereld open. Veel kleurige en vaak ook grote vissen zijn overal te vinden. Iedereen kan snorkelen, het water is rustig en je kan al beginnen op 1 meter van de kant. Je blijft automatisch drijven. Overal vindt je het prachtige onderwaterlandschap met vele koralen, waaiers en sponzen. Vissen in overvloed en wij hebben op onze snorkeltochten al regelmatig een zeeschildpad en zelfs een keer een eagleray gespot.

Kijk op ons fotoalbum voor een indruk van het eiland waar wij verliefd op zijn geworden !!

 

 

 

Top